Vi söker lärare till Gula Paviljongen i Linköping

//Vi söker lärare till Gula Paviljongen i Linköping

Vi söker lärare till Gula Paviljongen i Linköping

Mariannelunds folkhögskola och dagfolkhögskolan Gula Paviljongen

Mariannelunds folkhögskola är förlagd i Mariannelund och erbjuder ett flertal olika kurser. Skolan har cirka 100 deltagare som går på allmän kurs, Svenska från dag 1 samt olika bibelkurser. Dessutom studerar cirka 90 deltagare på våra utlokaliserade kurser i Linköping, Göteborg, Stockholm, Vetlanda och Oskarshamn.

Gula Paviljongen i Linköping tillhör Mariannelunds folkhögskola och är en extern filial med dagverksamhet. Här studerar ca 50 deltagare med invandrarbakgrund från ett flertal olika länder. Deltagarna är fördelade på tre klasser på olika språknivåer. Undervisningen bedrivs på grundskolenivå och förbereder för fortsatta studier och för arbetsmarknaden.

Skolan är förlagd till en nyrenoverad fastighet vid Cupolen i Linköping.

Arbetsuppgifter

Som lärare har du ansvar för att planera och genomföra den dagliga verksamheten i en eller flera av våra klasser. Eftersom det är en allmän kurs på grundskolenivå förväntas du kunna undervisa i flera ämnen och på olika nivåer. Tillsammans med de andra tre lärarna planerar du undervisningen och motiverar deltagarna till fortsatta studier.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att undervisa. Du ska kunna motivera och engagera deltagarna till att utvecklas i sitt lärande. Som lärare behöver du vara pedagogiskt kunnig och tycka om att arbeta i klassrumsmiljö. Du är relationsorienterad, kommunikativ, lyhörd och självgående. Vi ser gärna att du arbetar strukturerat och organiserat, är förtroendeingivande och har en förmåga att inspirera dina deltagare.

Eftersom skolans huvudman är Stiftelsen Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet (PSK) ser vi gärna att Du har en kristen livsåskådning.

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning inom pedagogik och svenska som andraspråk samt gärna kunskap om folkhögskolepedagogik. Du har ett varmt hjärta för och är insatt i integrationsfrågor och mångkulturellt arbete. Har du arbetat på en folkhögskola med liknande kurser så ser vi det som en fördel.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med placering i Linköping. Vi tillämpar provanställning.
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Augusti 2020
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Upplysningar: Jan Nilsson, rektor Mariannelunds folkhögskola, 0496-215 51 eller Jörn Hjort, kursföreståndare, 013-12 49 99
Facklig representant: Pierre Wandestam, 0496-215 50
Ansökan: Vi behandlar ansökningar fortlöpande men senaste datum för ansökan är 10 maj. Skicka ett CV samt ett personligt brev till följande mailadress: jan@mariannelund.nu

By | 2020-05-05T09:26:07+02:00 20 april, 2020|Nyheter|0 Comments
%d bloggare gillar detta: