Allmän kurs – Köksbiträde 2022-05-06T11:50:50+02:00

Kursens mål

Det här är en kurs som ger dig grundläggande kunskaper för att arbeta som till exempel köksbiträde eller måltidsbiträde samtidigt som du studerar Allmän kurs på grundskolenivå. Yrkeskunskaperna ska underlätta för dig som studerande att integreras i det svenska samhället. Studierna ska bidra till att du får referenser och lär känna den svenska arbetsmarknaden. Kursen är också en bra bas för vidare studier till kock.

Kursens innehåll

• På kursen kan du studera svenska som andraspråk, matematik, engelska och samhällskunskap.
  • Du kan få behörighet i ämnen.
  • I inriktningen köksbiträde lär du dig grunderna i matlagning i storkök samtidigt som du tränar yrkessvenska.
  • Du tränar svenska språket både i samtal och diskussioner men också genom att läsa, lyssna och skriva.
  • I inriktningen ingår arbetsplatsförlagt lärande.

Antagningskrav

Utrikesfödd med språknivå SFI B/C/D och för dig som ännu inte klarat SVA på grundskolenivå.

Löpande tills platserna är fyllda.

I din ansökan vill vi att du bifogar ett enkelt personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen. Bifoga ditt personliga brev i ansökan eller ta med brevet till intervjun som sker på skolan inför antagningen. Du kommer också få göra ett test för bedömning av språknivå.

Kursintyg

Du får ett intyg om deltagande på kursen. Beroende på dina språkkunskaper kan studierna ge dig behörighet i svenska som andraspråk (SVA) på grundskolenivå.

Kurstider

Läsåret 2022-2023
HT 2022, 22 aug – 16 dec
VT 2023, 9 jan – 2 juni

Kurskostnad

All undervisning är gratis, men kostnader för studielitteratur tillkommer. Du betalar även en terminsavgift som täcker kopior, försäkring och en lunch per vecka. Höstterminen 2022 är avgiften 800 kr.